Skip to content

1 an de cumasina.net

12 octombrie 2010

Pe 10 octombrie anul trecut puneam pe net o varianta schematica a sitului cumasina.net.

Situl s-a nascut pentru ca am vazut cateva caramizi lipsa intr-un zid. Apoi am observat ca zidul poate fi chiar mai mult decat carpit, poate fi decorat.
Romania are multi soferi care merg singuri, aproape iresponsabil, spre serviciu, creand niste ambuteiaje spectaculoase pentru fotografii de patternuri. Aici, am venit cu ideea de a ii grupa pe cei care strabat aceleasi distante in fiecare zi, pentru a descongestiona traficul.

Suntem inca pe drumul de a transforma proiectul in produs (dupa denumirile corporatiste), insa micile victorii de pe parcurs trebuie mentionate, zic. Situl e creat la distanta, eu fiind in Belgia, de aceea primii carora m-am adresat pentru promovare a fost situl rombel.com, forumul romanilor din Belgia. Urmatorii pasi au trecut pe la Dragos Bucurenci, care prin blogul personal si celor conectati cu proiectul Mai Mult Verde, a recomandat folosirea responsabila a masinii. Florin de la DrumLiber.ro, echipa Viajoa, cat si ceilalti parteneri prezenti in subsolul paginii au contribuit la mediatizarea (inca modesta) a sitului. Prima interventie radio a fost datorita lui Bogdan Serban, care a fost foarte receptiv fata de idee. A urmat si Realitatea FM. Recordul de vizitatori pe site a fost batut de aparitia unui articol in Evenimentul Zilei. Un pas mare spre maturizarea sitului a fost facut impreuna cu Think Outside the Box, divizia Think a sitului Hotnews.ro. Deschisi spre idei noi si curajoase (caci ne inscriem total in aceasta categorie), Magor Csibi vorbeste/scrie periodic despre solutii viabile realizate cu ajutorul sitului cumasina.net. Tot datorita lui am obtinut prima colaborare cu un mare festival (cel mai mare din Romania in 2010): Peninsula din Targu-Mures. Impreuna cu Elod si Balazs, am pus la ei pe site un modul de anunturi de transport partajat intre participantii la festivaluri. Din aceeasi categorie, am colaborat si cu festivalurile Padina (din Bucegi) si Filmul de Piatra (Piatra-Neamt).
Avem o remarcabila lista de aparitii in ziarele/blogurile ce au raspuns pozitiv ideii noastre. De la Adevarul si Catavencu, la blogul lui Chinezu ori al Simonei Tache, de la Ziarul Financiar, la TVR

Nu e exces de modestie cand spunem ca situl e departe de ce vrea el sa fie. Cu scopul declarat de a deveni o solutie viabila la transportul intre orase si o solutie practica pentru drumul spre serviciu, in primul an am reusit sa obtinem cativa ochi si urechi, multa sustinere si incurajari.

Vreau sa multumesc tuturor ce au demonstrat incredere in acest proiect (de la prieteni, pana la utilizatori si la sustinatorii din media). Au fost surprinzatori de multi si reinnoim promisiunea ca muncim activ pentru ca proiectul sa fie unul valoros si prin rezultate, nu doar prin efort!

Reclame
One Comment leave one →

Trackbacks

  1. Un an pe net « IBXL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: